Mes (VšĮ Visorių informacinių technologijų parkas) patvirtiname, kad asmens duomenų apsauga organizacijai yra svarbus klausimas, todėl yra kruopščiai prižiūrimas. Mūsų interneto svetainės (www.vitp.lt) lankytojų duomenys renkami laikantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, Europos Sąjungos bendrojo duomenų apsaugos reglamento ir kitų susijusių teisės aktų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų.

 

Kaip ir dauguma interneto svetainių, VITP svetainė renka duomenis apie www.vitp.lt lankytojus. Tai padeda suprasti, kiek naudinga yra interneto svetainės informacija, ir kaip ją tobulinti ateityje.

Rinkdami duomenis interneto svetainėje, visada vadovaujamės šia Privatumo politika, kurioje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis renkame, kur šiuos duomenis naudojame, kiek laiko saugome ir kas turi prieigą prie šių duomenų.

Jūs turite daug teisių, kurios leidžia Jums kontroliuoti savo privatumą, ir mes užtikriname galimybę jomis pasinaudoti. Siekiame sudaryti Jums sąlygas naudotis savo teisėmis, tad toliau rasite informaciją, kaip tai galite padaryti.

Skirkite laiko perskaityti šią politiką ir, jei turėtumėte klausimų ar pastebėjimų dėl šios politikos, susisiekite su mumis.

 

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra VšĮ Visorių informacinių technologijų parkas (toliau – VITP), viešosios įstaigos kodas 126090582, Mokslininkų g. 2A, Vilnius.

 

Svetainės privatumo politika

Mes nerenkame jokios informacijos iš savo naudotojų, išskyrus standartinę informaciją, kurią automatiškai renka mūsų svetainės statistika. Šių duomenų rinkimą ir naudojimą pagrindžiame teisėtu interesu užtikrinti interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą. Ši politika apibrėžia, kaip mes elgiamės su jūsų asmenine informacija.

 

I. Kokią informaciją mes renkame?

Mes galime rinkti, saugoti ir naudoti tokio tipo asmeninius duomenis:

1. Informaciją apie jūsų apsilankymus svetainėje ir naudojimąsi ja;

2. Informaciją, kurią mums pateikiate registruodamiesi mūsų svetainėje ir / arba prenumeruodami el. pašto pranešimus.

 

II. Informacija apie apsilankymus svetainėje

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų naudojamas įrenginys ir naršyklė, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų, bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.

Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

 

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankote svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir nustatymus (tokius kaip prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tam, kad Jums nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus tinklapius.

 

Kaip naudojame slapukus?

Slapukai naudojami, kad būtų surinkta Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokia kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.

Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje tik Jums sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei nesuteikiate interneto svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.

Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra mūsų teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

 

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, sužinosite čia: http://www.youronlinechoices.com/. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

 

III. Informacija apie naujienlaiškių prenumeratą.

Jei VITP interneto svetainėje užsisakysite mūsų naujienlaiškį ar kitu būdu suteiksite mums savo verslo ar asmeninius kontaktinius duomenis, galėsime siųsti Jums naujausią informaciją, naujienlaiškius ar kvietimus į renginius.

 

Naujienlaiškių prenumeravimo taisyklės

Esant Jūsų sutikimui, į nurodytą el. paštą VITP siųs naujienlaiškius apie Visorių informacinių technologijų parko naujienas, renginius, bendruomenės narius.

Išsiuntus naujienlaiškį VITP gali rinkti statistinius duomenis apie duomenų subjekto elgesį su pranešimu, pavyzdžiui, ar atidarytas el. laiškas, kokios nuorodos paspaustos. Tokio pobūdžio laiškai nuo siuntėjo VITP siunčiami pagal poreikį.

El. paštas gali būti naudojamas informacijos pateikimui per Facebook, Google ir kitas reklamos platformas pritaikant reklamą tikslinei auditorijai.

Duomenų subjektas turi teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo asmens duomenis, reikalauti apriboti duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) ar sunaikinti duomenis (kai atšaukiamas sutikimas), teisę į duomenų perkeliamumą (gauti iš VITP arba reikalauti perduoti asmens duomenis nurodytam valdytojui), taip pat teisę nesutikti su asmens duomenų tvarkymu.

Duomenų subjektas turi teisę bet kada atšaukti savo duotą sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais:

•    gavęs naujienlaiškį, paspausdamas naujienlaiškių prenumeratos atšaukimo nuorodą;

•    parašydamas el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar paskambindamas tel +37052109256

Duomenų tvarkymo terminas: 10 metų nuo sutikimo gavimo dienos.

 

IV. Jūsų asmeninių duomenų naudojimas

Šioje svetainėje pateikti asmeniniai duomenys bus naudojami tikslais, apibrėžtais šioje privatumo politikoje arba atitinkamose kitose svetainės dalyse.

Be paskirties, nurodytos kitoje šios privatumo politikos vietoje, asmeninę jūsų informaciją galime naudoti:

1. Gerinti jūsų naršymo patogumą, pritaikydami svetainę pagal jūsų poreikius;

2. Siųsti jums informaciją (ne rinkodaros pranešimus), kuri, mūsų nuomone, galėtų jus sudominti, el. paštu, paprastu paštu ar kitomis priemonėmis;

3. Siųsti jums rinkodaros prinešimus, susijusius su mūsų veikla, kurie, mūsų nuomone, galėtų jus sudominti, jei su tuo atskirai sutikote, el. paštu ar kitomis priemonėmis

 

V. Kiti atskleidimo atvejai

1. Iki apimties, kuria mes privalome atskleisti tokią informaciją pagal įstatymus.

Išskyrus atvejus, apibrėžtus šioje privatumo politikoje, jūsų informacijos jokioms trečiosioms šalims nepateiksime.

 

VI. Tarptautinis duomenų perdavimas

Informacija, kurią mes renkame, nėra perduodama į kitą šalį.

 

VII. Jūsų asmeninių duomenų saugumas

Mes imsimės motyvuotų atsargumo priemonių, skirtų apsisaugoti nuo jūsų asmeninės informacijos praradimo, netinkamo naudojimo ar modifikavimo. Žinome, duomenų perdavimas internetu nėra absoliučiai saugus, todėl mes negalime garantuoti internetu siunčiamų duomenų saugumo.

 

VIII. Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti

Susisiekę su mumis el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. galite pasinaudoti savo teise:

susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis;

prašyti ištaisyti Jūsų asmens duomenis;

prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis;

jei taikytina, atšaukti sutikimą leisti tvarkyti Jūsų asmens duomenis.

Kai kuriais atvejais Jūs galite turėti teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys.

Jūs galite naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir vietos teisės aktų nuostatas.

 

Jei Jums paprašius Jūsų asmens duomenys yra ištrinami, VITP išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos esate sudarę su VITP.

 

IX. Politikos koregavimas

Mes pasiliekame teisę keisti mūsų informacijos naudojimo praktiką ir šio pareiškimo apie privatumo nuostatas, bei taikyti pakoreguotą politiką visai mūsų turimai informacijai apie jus. Naudodamiesi šia svetaine, jūs sutinkate su šio pareiškimo apie privatumą nuostatomis, kurios galiojo tuo metu, kai svetaine naudojotės. Bet kokia prieiga prie šios svetainės ateityje po to, kai buvo paskelbtas pareiškimo apie privatumą pakeitimas, bus laikomas jūsų sutikimu su tokiu pareiškimo apie privatumą koregavimu. Mes pasiliekame teisę keisti šį pareiškimą apie privatumą bet kuriuo metu.

 

X. Kontaktinė informacija

Su mumis galite susisiekti el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Skaityti plačiau Sutinku